Koulutus kannattaa!

Tehokkaimmatkaan tietokoneet eivät vielä takaa hyvää lopputulosta, vaan laitteita tulee myös osata käyttää oikein.

Volantis Oy on kouluttanut ja konsultoinut graafisella alalla toimivia yrityksiä jo vuodesta 1991.

Koulutus

Koulutamme graafisen teollisuuden ammattilaisia oikeisiin ja tehokkaisiin työmenetelmiin viimeisimmillä työkaluilla. Kurssivalikoimassamme ovat alan tärkeimmät ja arvostetuimmat ohjelmat, mm. Photoshop, InDesign, Acrobat, Freehand, Illustrator, CorelDraw, GoLive ja LiveMotion. Keskitymme erityisesti painopinnanvalmistuksessa tarvittaviin erikoisasioihin, kuten vaativaan kuvankäsittelyyn ja nelivärikuvan painoteknisten säätöjen tekemiseen sekä web-ympäristössä tarvittavaan rinnakkaisjulkaisemiseen.

Mac vai PC?

Koulutus tapahtuu asiakkaan valinnan mukaan jo Mac- tai PC-ympäristössä. Kouluttajamme ovat yhtä hyvin selvillä molempien käyttöympäristöjen ominaisuuksista, ja osaavat asiantuntevalla tavalla kertoa kulloisellekin laitealustalle ominaisista erityispiirteistä. Toiminnallisuus on sama sekä Mac- että PC-ympäristöissä: opit samat asiat yhtä helposti ja hauskasti ilman, että laitteiden kanssa tarvitsee murehtia!

Kurssit omilla koneilla

Pyrimme järjestämään kurssimme pääsääntöisesti asiakkaan luona. Näin voimme toimia omassa, tutussa ympäristössä ja käydä läpi todellisia, päivittäisten töiden kanssa esiin tulevia ongelmia.

Mistä lisätietoja?

Soita Juha Kaukoniemelle 0400-638630 tai lähetä sähköpostia. Teemme teille räätälöidyn tarjouksen juuri teitä kiinnostavista aiheista.

Photoshop

Photoshopin perus- ja jatkokurssit ovat suosituimmat kurssimme. Kurssit räätälöidään aina asiakaskohtaisesti siten, että voimme keskittyä juuri asiakkaalle tärkeisiin asioihin. Yleisimpiä käsittelemiämme aiheita ovat mustavalko- ja nelivärikuvan painotekniset säädöt (eli miten kuvasta tehdään hyvän näköinen painettuna) sekä erilaiset kuvan retusointi- ja yhdistelytekniikat. Kurssit järjestetään pääsääntöisesti asiakkaan luona, ja niiden kesto ja ajankohta sovitaan aina asiakkaan tarpeita vastaavaksi.

Adobe InDesign

Adoben uusi taitto-ohjelma on saavuttanut suuren suosion niin mainostoimisto- kuin kirjapainopuolellakin. Monipuolisen ja tiiviin kurssimme avulla pääset heti sisään InDesignin uudenlaiseen taittotyöskentelyyn. Kurssimme soveltuvat niin vasta-alkajille kuin kokeneimmillekin taittajille, ja vauhti sovitetaan aina sopivaksi.

Web-suunnittelu

Web-sivujen tuotannosta on tullut monien arkipäivää. Käytämme kursseillamme suosittua Adobe GoLive-ohjelmaa, joka on voittanut parhaan web-julkaisuohjelman arvonimen monien lehtien vertailuissa. Myös Photoshopin käyttö nettigrafiikan valmistuksessa on tärkeä ja mielenkiintoinen aihekokonaisuus.

Tuotantokoulutus

Keskitymme koulutuksessamme todellisten töiden ja tuotantoprosessien hallintaan. Aina mahdollisuuden tullessa kurssitamme asiakkaamme todellisella tuotantomateriaalilla. Keskitymme eri ohjelmien yhteiskäyttöön, ja näytämme selkeästi, mihin DTP-prosessin osa-alueeseen mikin ohjelma sopii. Hyödynnämme myös voimakkaasti taustaamme tuotantopuolella, ja koulutamme asiakkaamme toimimaan oikein eri tulostuspalvelujen ja painotalojen kanssa parhaiden lopputulosten aikaansaamiseksi.

Menetelmäkoulutus

Kursseillamme tutustutaan myös erilaisten uusien tuotantomenetelmien tutkimiseen. Logojen skannaus, skarppaus ja vektorointi ovat nykypäivää laadittaessa hyvätasoisia ilmoituksia. Overprint- ja trapping-asioihin pureutuminen on välttämätöntä painon kohdistusongelmiin ennalta varautumiseksi. Lisäksi kurssitamme uusiin työmenetelmiin, kuten esim. sarjakuvien ja viivapiirrosten värittämiseen kuvankäsittely- ja grafiikkaohjelmien avulla.

Kirjat ja lehdet

Oman osa-alueensa muodostavat kirjat ja lehdet, joiden taittaminen saattaa poiketa paljonkin esim. ilmoitus- ja esitetaitosta. Nelivärikuvien käsittely ja digitaalisen värierottelun koulutus muodostavat omat osa-alueensa DTP-julkaisijan laajassa tietotaitovalikoimassa.

Alan uutuudet

Otamme kursseillamme myös kantaa graafisen alan uusiin tapahtumiin ja tuotteisiin. Kerromme esim. uusien digitaalikameroiden toiminnasta ja niiden soveltuvuudesta DTP-julkaisijan tarpeisiin. Entäpä digitaalinen painaminen? Adobe Acrobat? Ratkaisut löytyvät meiltä.